Додик разговарао са Путином

ГС
Додик разговарао са Путином

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је у Москви са предсједником Русије Владимиром Путином.

Са предсједником Путином разговарао сам о актуелној ситуацији у региону. Упознао сам Путина са нашим виђењем ситуације у Босни и Херцеговини. Могу да кажем да је он веома упознат са детаљима и интересовало га је готово свако од питања могућег развоја политичке ситуације - изјавио је Додик у интервјуу за РТРС.

"Са предсједником Путином разговарао сам о актуелној ситуацији у региону. Упознао сам Путина са нашим виђењем ситуације у Босни и Херцеговини. Могу да кажем да је он веома упознат са детаљима и интересовало га је готово свако од питања могућег развоја политичке ситуације", рекао је Додик за РТРС.

Додик је за АТВ изјавио да је част што Српска на овом нивоу има пажњу у Руској Федерацији и да се на искрен начин може разговарати о економским, политичким и свим другим питањима везаним за Републику Српску.

"Путин је веома информисан о детаљима у БиХ, тако да је било могуће веома конкретно разговарати о свим питањима. Подршка коју смо имали у погледу пандемије и оно што смо добијали од Русије свакако је било предмет моје захвалности", рекао је Додик.

Додик је, Уочи састанка са Путином, рекао да је руски предсједник за разлику од западних државника, неко ко слуша и не намеће ултиматуме.

"Путин никада није тражио од мене да урадим или не урадим нешто, зато га поштујем. За разлику од њега, политичара Запада чак и најнижи по чину појављују се у мојој канцеларији са жељом да ми наметну неке ствари. Путин није калкулант нити шпекулант", рекао је Додик у интервјуу за италијански лист Ла Република

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана