Додик: Односи Русије и Српске пуни разумијевања

Srna
Додик: Односи Русије и Српске пуни разумијевања

САНКТ ПЕТЕРБУРГ- Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да Српска има одличне односе са Русијом, која је данас пета економија свијета, и да се ти односи развијају веома добро, те да су пуни разумијевања за актуелну ситуацију.

Додик, који ће сутра учествовати на Безбједносном форуму у Санкт Петербургу, на којем ће бити представници безбједносних структура на највишем нивоу из више од 130 земаља, истакао је да је данас питање безбједности јако важно, чак и изнад економије.

"Економија је некако остала по страни, на глобалном и на билатералном нивоу, колико је сада питање безбједности веома важно", рекао је Додик новинарима у Санкт Петербургу.

Предсједник Српске је истакао да Русија веома цијени то што БиХ, захваљујући Српској, није увела санкције Руској Федерацији, додајући да је захвалност за то данас изразио секретар Савјета безбједности Руске Федерације Николај Патрушев.

"Мени је драго да се то примијети, за разлику од неких наших који упорно говоре како смо ми нешто урадили", рекао је Додик и додао да то сада није питање економских односа, него више моралног односа.

Он је напоменуо да Русија има механизам у којем проглашава пријатељске и непријатељске земље и додао да су непријатељске искључиво оне земље које су јој увеле санкције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана