Dodik: Odnosi Rusije i Srpske puni razumijevanja

Srna
Dodik: Odnosi Rusije i Srpske puni razumijevanja

SANKT PETERBURG- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Srpska ima odlične odnose sa Rusijom, koja je danas peta ekonomija svijeta, i da se ti odnosi razvijaju veoma dobro, te da su puni razumijevanja za aktuelnu situaciju.

Dodik, koji će sutra učestvovati na Bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu, na kojem će biti predstavnici bezbjednosnih struktura na najvišem nivou iz više od 130 zemalja, istakao je da je danas pitanje bezbjednosti jako važno, čak i iznad ekonomije.

"Ekonomija je nekako ostala po strani, na globalnom i na bilateralnom nivou, koliko je sada pitanje bezbjednosti veoma važno", rekao je Dodik novinarima u Sankt Peterburgu.

Predsjednik Srpske je istakao da Rusija veoma cijeni to što BiH, zahvaljujući Srpskoj, nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, dodajući da je zahvalnost za to danas izrazio sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev.

"Meni je drago da se to primijeti, za razliku od nekih naših koji uporno govore kako smo mi nešto uradili", rekao je Dodik i dodao da to sada nije pitanje ekonomskih odnosa, nego više moralnog odnosa.

On je napomenuo da Rusija ima mehanizam u kojem proglašava prijateljske i neprijateljske zemlje i dodao da su neprijateljske isključivo one zemlje koje su joj uvele sankcije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana