Ђокић: Опозиција да преиспита своје разлоге за недолазак код Додика

Срна
Ђокић: Опозиција да преиспита своје разлоге за недолазак код Додика

Бањалука - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић разочаран је због става опозиције да одбије позив предсједника Републике Српске Милорада Додика за састанак заказан у петак, 16. октобра, те их позвао да још једном преиспитају своје разлоге због таквог става.

Он сматра да обим тема о којима би представници парламентарних политичких партија Српске требало да разговарају на састанку код предсједника Додика достигао такав ниво да по свом карактеру заслужује далеко већу, озбиљнију и непосреднију пажњу странака.

Лидер СП рекао је новинарима у Бањалуци да се о тим темама које су значајне за Српску треба говорити на једном мјесту, без обзира колико о њима неко има различит став, те да то не треба да буде препрека да се "не сједне за исти сто".

"Разлози могу бити лична спорења о томе како они доживљавају улогу и рад предсједника Републике, али треба да имају у виду да смо се ми, када смо били опозиција, редовно одазивали позивима предсједника, који су тада били из редова данашње опозиције", рекао је Ђокић.

Ђокић је навео да ће тако бити и у будуће, без обзира ко буде предсједник Републике Српске или како он врши своју предсједничку дужност.

"Непосредан разговор, какав нуди предсједник Додик, врло је важан и незамјењив вид комуникације и разумијевања за политике гдје треба да имамо заједничке интересе", рекао је Ђокић.

Ђокић је нагласио да не жели да све ово буде схваћено као тежња ка подјелама у Републици Српској, нарочито не као подјела на источни и западни дио, јер се институције у којима власт на нивоу БиХ врше опозиционе партије из Српске налазе у њеном источном дијелу.

"Зато у интересу сузбијања те подјеле треба да сједимо за истим столом", оцијенио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана