Цвијановић: Српска посвећена миру, стабилности и изградњи

Срна
Цвијановић: Српска посвећена миру, стабилности и изградњи

Бањалука - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас у Бањалуци задовољство да Српска обиљежава још један Дан Републике у миру и стабилним политичким и економским околностима, те пожељела јаку и просперитетну Републику за коју ће сви заједно радити и даље је изграђивати.

“Увијек смо свјесни важности свих који су стварали Републику Српску. Њима дугујемо неизмјерну захвалност. Желим похвалити и напоре свих који су након тога у миру, претходних 27 година, изграђивали нашу Републику. Живјела Република Српска”, рекла је Цвијановићева на свечаности у Палати Републике гдје су заслужним појединцима, институцијама, организацијама и удружењима додијељена одликовања поводом Дана Републике.

Цвијановићева је истакла да је ово вријеме да, осим свечаности којима се обиљежава важан дан, буду упућене поруке грађанима да предано раде за будућност Српске.

“Овај дан је прилика да потврдимо опредјељење у име наших институција и да искажемо поштовањем према грађанима. Стабилне и јаке институције су гаранција стабилне и јаке Републике”, нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да је задовољна што су у прошлости савладане бројне препреке, којих ће бити и у будућности, али је нагласила да вјерује у чврстину народа и снагу институција.

“Знам да ћемо успјевати савладати препреке које су пред нама”, рекла је предсједник Српске. Она је захвалила свима који су допринијели јачању Српске и помогли да Република буде видљивија.

“Желим да захвалим и онима који су са нама радили и покушавали да нама олакшају пут. Данас је прилика да се захвалимо некима од тих људи. Задовољна сам што смо се окупили тим поводом, а посебно што смо се окупили да кажемо да Дан Републике прослављамо у миру, да желимо да Српска буде још јача и стабилнија, да смо задовољни због тога што смо успјели да конституишемо власт, да наша Република иде даље и што ће све обавезе према нашим грађанима бити извршаване без било каквих проблема”, рекла је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана