Чавић: Имамо програмске капацитете за реализацију планова

Срна
Чавић: Имамо програмске капацитете за реализацију планова

Бањалука - Чланице Савеза за промјене /СзП/ имају персоналне и програмске капацитета да остваре своје планове и да Бањалука буде град озбиљних рјешења, примијетан не само у Српској и БиХ, него и у региону, рекао је данас кандидата Савеза за градоначелника Бањалуке Драган Чавић.

Чавић је најавио да ће на вечерашњој конвенцији СзП-а у бањалучкој дворани "Обилићево" бити представљени програми и одборнички кандидати свих странака Савеза.


"Грађани ће моћи да виде да смо опредијељени за промјене и ријешења одмах, а не за обећања. Желимо да послије двије деценије владавине СНСД-а направимо озбиљну промјене у Бањалуци у свим сегментима", рекао је Чавић на конференцији за новинаре.

Чавић, који је и предсједник НДП-а, каже да ће запошљавање сваке године бити приоритет свих странака СзП-а, као и да ће бити рјешавани сви проблеми које њихови политички супарници нису ријешили у претходним годинама.

Замјеник предсједника СДС-а Огњен Тадић сматра да "само Чавић може да води Бањалуку јер се показао као успјешан политичар послије чијег рада је Српска сваки пут била боља".

"Надамо се да ће Бањалука придружити напору да се десе неопходне промјене и да ће подржати Чавића снажно и сложно као што га подржавају СДС и странке СзП-а", истакао је Тадић.

Он каже да је Чавић способна и стручна личност, што је, како смтра, његова предност над главним противкандидатом Игором Радојичићем из СНСД-а.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао да је да ће грађани Бањалуке на предстојећим изборима "бирати између концепта једног који не може понудити ништа ново и онога који нуди бољу Бањалуку".

"ПДП ће без дилеме стати иза Чавића и очекујемо да побиједи на предстојећим изборима", поручио је Бореновић.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић рекао је да је сигуран у Чавићеву побједу, те да ће то бити почетак промјена које су потребне Бањалуци и Српској.

"Ово ће бити нека врста референдума за постојеће или ново. Знајући расположење грађана, увјерен сам да ће ново побиједити. Увјерен сам да ће уз подршку свих чланица СзП-а, а прије свега грађана, Бањалука добити новог градоначелника и ући у нову фазу снажног развоја", поручио је Иванић.

Чавића су подржали и предсједник Странке напредна Српска Адам Шукало, предсједник Странке социјалне сигурности српских бораца Ацо Прелић, предсједник Српске радикалне странке Републике Српске Миланко Михајилица, Љубиша Алаџић из Јединствене напредне странке и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана