Антон Касиповић, министар правде РС: Приједлог РС добар темељ за реформу

Ж. Д.
Антон Касиповић, министар правде РС: Приједлог РС добар темељ за реформу

Сарајево - Министар правде РС Антон Касиповић рекао је јуче у Сарајеву да Нацрт закона о судовима који је израдило министарство којим руководи није идеалан, али да је одличан полазни материјал за реформу правосуђа.

Касиповић је на семинару о реформи правосудних институција на нивоу БиХ у организацији Делегације ЕУ у БиХ оцијенио да су учесници у старту у ризику да уђу у политички простор и изађу из области права и правне науке. Он је изразио очекивање да ће на дводневном семинару бити ријечи о два текста закона, односно приједлогу из РС и приједлогу Министарства правде БиХ из 2013. године који је, како је рекао, дошао до одређене тачке усаглашавања и није могао даље.

- Текст који смо понудили завређује озбиљну пажњу. Наш захтјев ће бити да експерти оцијене оба текста и искажу њихове добре и лоше стране и да иза тога остане писани траг. На основу завршне расправе и када чујем експерте, предложићу да буде формирана група из сва три министарства правде и Брчко дистрикта са задатком да што прије понуди приједлог закона Парламенту БиХ - рекао је Касиповић.

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија је казао да је добро да је и та институција укључена у разговор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана