Трампов потез изазвао бијес: "Бог није твоја играчка" ВИДЕО

Б92
Трампов потез изазвао бијес: "Бог није твоја играчка" ВИДЕО

Амерички предсједник Доналд Трамп посјетио је две католичке цркве у Вашингтону и фотографисао се испред њих држећи Библију, што су многи људи из цркве осудили.

Како преноси ББЦ, Трампово изражавање вјерске припадности није добро примљено код дјела припадника цркве док се нација бори са двоструким изазовом пандемије и политичким протестима.

Вашингтонски бискуп Марин Буд рекао је:

"Предсједник је управо искористио Библију, најсветији текст јудео-хришћанске традиције и једну од цркава моје епархије без одобрења за да би послао поруку која је супротна Исусовом учењу".

Језуитски свештеник Џејмс Мартин и савјетник канцеларије за комуникације у Ватикану написао је на Твитеру такође критику.

"Да будем јасан, ово је одвратно. Библија није ничије власништво. Црква није место за позирање. Религија није политичко средство. Бог није твоја играчка", написао је он.

Предсједник удружења вјера Раби Џек Молине рекао је да:

"Видети предсједника Трампа како стоји испред цркве Светог Јована док држи Библију као одговор на позив за расну правду - одмах након употребе војне силе за уклањање мирних демонстраната је једна од најгрубљих злоупотреба религије коју сам икада видео". 
Трамп не припада одређеној вјерској заједници, повремено присуствује службама, али је много пута рекао да не воли да од Бога тражи опроштај.

Иако црква није кључна у његовом приватном животу, она можда држи кључеве његове политичке будућности.

На изборима 2016. Трамп је освојио 81 одсто гласова бјелих католика, а анкете су показале да га управо та група више подржавала него Хилари Клинтон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана