Пакистан: Гром погодио пољопривреднике који су жели пшеницу, на десетине настрадалих

Танјуг
Foto: Илустрација

ИСЛАМАБАД - Најмање 36 особа, углавном пољопривредника, погинуло је у обилним кишама и ударима грома, широм Пакистана у последња три дана, саопштили су данас званичници, након што су власти на југозападу земље прогласиле ванредно стање.

Већина смртних случајева догодила се када је гром погодио пољопривреднике који су жели пшеницу, а киша је изазвала рушење кућа у источној провинцији Пенџаб, рекао је Арфан Катија, портпарол покрајинске управе за управљање катастрофама, пренео је АП. 

Он је казао да се ове недеље очекује још падавина.            

Киша је, такође, погодила и пријестоницу Исламабад.

Током викенда у југозападној провинцији Белуџистан настрадало је седам особа, док је осморо људи погинуло у сјеверозападној провинцији Хајбер Пахтунва која се граничи са Авганистаном.

Киша је поплавила улице у сјеверозападном граду Пешавару и Квети, главном граду Белуџистана, гдје су власти прогласиле ванредно стање. 
Премијер Шехбаз Шариф рекао је у телевизијском обраћању да је наредио властима да пруже помоћ регионима погођеним кишама. 

Пакистански резервоари воде ће се побољшати због кише, рекао је он, изражавајући забринутост због смртних случајева и причињене штете.    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана