Број погинулих у земљотресима у Турској и Сирији прешао 6.300

Танјуг
Број погинулих у земљотресима у Турској и Сирији прешао 6.300

АНКАРА - Број погинулих у земљотресима у Турској и Сирији повећао се на 6.326, јавља Си-Ен-Ен.

Број погинулих у Турској попео се на 4.544, саопштила је данас турска Агенција за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама.

У Сирији је број погинулих повећан на 1.782.

У тој земљи је више од 970 људи погинуло у областима које контролише опозиција, док их је 812 погинуло у подручјима Сирије под контролом владе предсједника Басара ел-Ашада.

Најмање 30.474 особе повређене су у те двије земље, преноси америчка медијска кућа, позивајући се на податке турске владе, Бијелих шљемова и сиријских државних медија.

Бесплатни позиви из мрежи “Дојче телекома”

Компанија “Дојче Телеком” саопштила је да ће сви позиви из ове мреже између Њемачке, Турске и Сирије бити бесплатни недјељу дана као дио одговора на земљотрес, додајући да ће корисници “Телекома” и “Конгстара”у Турској и Сирији имати бесплатан роминг.

У Њемачкој живи више од три милиона етничких Турака, што је највећа свјетска турска дијаспора, и око милион избјеглица из сиријског грађанског рата. Понуда ће важити ретроактивно од 6. фебруара у поноћ до 15. фебруара, наводи се у саопштењу компаније, додајући да ће донирати милион евра као помоћ.

- Слике и извјештаји који нам тренутно стижу из Турске и Сирије су дубоко узнемирујући и тужни. Наше мисли су са жртвама и њиховим породицама - рекао је извршни директор Тим Хетгес у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана