Broj poginulih u zemljotresima u Turskoj i Siriji prešao 6.300

Tanjug
Broj poginulih u zemljotresima u Turskoj i Siriji prešao 6.300

ANKARA - Broj poginulih u zemljotresima u Turskoj i Siriji povećao se na 6.326, javlja Si-En-En.

Broj poginulih u Turskoj popeo se na 4.544, saopštila je danas turska Agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama.

U Siriji je broj poginulih povećan na 1.782.

U toj zemlji je više od 970 ljudi poginulo u oblastima koje kontroliše opozicija, dok ih je 812 poginulo u područjima Sirije pod kontrolom vlade predsjednika Basara el-Ašada.

Najmanje 30.474 osobe povređene su u te dvije zemlje, prenosi američka medijska kuća, pozivajući se na podatke turske vlade, Bijelih šljemova i sirijskih državnih medija.

Besplatni pozivi iz mreži “Dojče telekoma”

Kompanija “Dojče Telekom” saopštila je da će svi pozivi iz ove mreže između Njemačke, Turske i Sirije biti besplatni nedjelju dana kao dio odgovora na zemljotres, dodajući da će korisnici “Telekoma” i “Kongstara”u Turskoj i Siriji imati besplatan roming.

U Njemačkoj živi više od tri miliona etničkih Turaka, što je najveća svjetska turska dijaspora, i oko milion izbjeglica iz sirijskog građanskog rata. Ponuda će važiti retroaktivno od 6. februara u ponoć do 15. februara, navodi se u saopštenju kompanije, dodajući da će donirati milion evra kao pomoć.

- Slike i izvještaji koji nam trenutno stižu iz Turske i Sirije su duboko uznemirujući i tužni. Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama - rekao je izvršni direktor Tim Hetges u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana