Вулин: Ухапшени инспектор полиције починио акт издаје

Срна
Вулин: Ухапшени инспектор полиције починио акт издаје

БЕОГРАД - Припаднику Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије Божидару Столићу, осумњиченом да је одавао информације припадницима организоване криминалне групе, одређен је притвор до 30 дана, а ресорни министар Александар Вулин је рекао да је ухапшени починио акт издаје.

Ресорни министар Александар Вулин рекао је да је ухапшени Столић пао на свим питањима полиграфског испитивања - да је радио за новац, да је знао коме прослеђује поруке и да је знао о коме прослеђује поруке, саопштио је МУП.

Он је навео да су захваљујући ухапшеном Радоје Звицер, Вељко Беливук и Марко Миљковић добијали информације, док је Звицера наставио да обавјештава и након што је злочиначка организација Беливук, Миљковић коначно и дефинитивно пала.

“За новац је одавао информације о својим пријатељима, о људима са којима је радио, са којима се борио или су барем они веровали да им је саборац”, рекао је Вулин и додао да нису имали тежи тренутак откако је објављен рат против криминала.

Вулин је истакао да је Столић починио акт издаје, те поручио да ће сви они који то учине проћи исто као и њихови налогодавци.

Начелник Службе за борбу против организованог криминала Ниносалав Цмолић рекао је да је Столић издао колеге и пријатеље са којима ради, своју породицу, али да их то није омело нити ће их омести у борби против организованог криминала.

Начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић нагласио је да су 99 одсто припадника МУП-а поштени и честити полицајци и нагласио да је оно што је урадио Столић срамота коју МУП никада више неће дозволити.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана