Vulin: Uhapšeni inspektor policije počinio akt izdaje

Srna
Vulin: Uhapšeni inspektor policije počinio akt izdaje

BEOGRAD - Pripadniku Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije Božidaru Stoliću, osumnjičenom da je odavao informacije pripadnicima organizovane kriminalne grupe, određen je pritvor do 30 dana, a resorni ministar Aleksandar Vulin je rekao da je uhapšeni počinio akt izdaje.

Resorni ministar Aleksandar Vulin rekao je da je uhapšeni Stolić pao na svim pitanjima poligrafskog ispitivanja - da je radio za novac, da je znao kome prosleđuje poruke i da je znao o kome prosleđuje poruke, saopštio je MUP.

On je naveo da su zahvaljujući uhapšenom Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković dobijali informacije, dok je Zvicera nastavio da obavještava i nakon što je zločinačka organizacija Belivuk, Miljković konačno i definitivno pala.

“Za novac je odavao informacije o svojim prijateljima, o ljudima sa kojima je radio, sa kojima se borio ili su barem oni verovali da im je saborac”, rekao je Vulin i dodao da nisu imali teži trenutak otkako je objavljen rat protiv kriminala.

Vulin je istakao da je Stolić počinio akt izdaje, te poručio da će svi oni koji to učine proći isto kao i njihovi nalogodavci.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninosalav Cmolić rekao je da je Stolić izdao kolege i prijatelje sa kojima radi, svoju porodicu, ali da ih to nije omelo niti će ih omesti u borbi protiv organizovanog kriminala.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić naglasio je da su 99 odsto pripadnika MUP-a pošteni i čestiti policajci i naglasio da je ono što je uradio Stolić sramota koju MUP nikada više neće dozvoliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana