Вулин Изетбеговићу: Мржња је јача од разума

Танјуг
Вулин Изетбеговићу: Мржња је јача од разума

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије и предсједник Покрета социјалиста (ПС) Александар Вулин оцијенио је вечерас да је напад предсједника бошњачке Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића на предсједника Србије Александра Вучића због његовог негативног става према доношењу резолуције о Сребреници у Скупштини Црне Горе плод, како је рекао, његове “патолошке мржње”.

“Александар Вучић није ништа рекао ни о Изетбеговићу, ни о (председнику црногорске скупштине Алекси) Бечићу, ни о (премијеру Здравку) Кривокапићу, али је зато Изетбеговић пуно рекао о себи. Вођен патолошком мржњом према Александру Вучићу, Изетбеговић се јавио да каже оно што га нико и не пита и да коментарише изјаве председника Вучића у којима нема ни њега ни његове странке”, навео је Вулин у саопштењу за јавност.

Он је додао да је Изетбеговић, када је већ говорио о Вучићу, “могао да каже и ко је покушао да убије Вучића у Сребреници и зашто као његов домаћин није био уз госта када је руља насрнула на њега”.

“Могао је Изетбеговић, када већ помиње помирење, да објасни зашто се никада није поклонио сенима покланих Срба сахрањених у Братунцу и зашто жртве Насера Орића не могу да добију ни успомену ни правду. Могао је Изетбеговић да каже било шта друго, али мржња је јача од разума”, закључио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана