Vulin Izetbegoviću: Mržnja je jača od razuma

Tanjug
Vulin Izetbegoviću: Mržnja je jača od razuma

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsjednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin ocijenio je večeras da je napad predsjednika bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog njegovog negativnog stava prema donošenju rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore plod, kako je rekao, njegove “patološke mržnje”.

“Aleksandar Vučić nije ništa rekao ni o Izetbegoviću, ni o (predsedniku crnogorske skupštine Aleksi) Bečiću, ni o (premijeru Zdravku) Krivokapiću, ali je zato Izetbegović puno rekao o sebi. Vođen patološkom mržnjom prema Aleksandru Vučiću, Izetbegović se javio da kaže ono što ga niko i ne pita i da komentariše izjave predsednika Vučića u kojima nema ni njega ni njegove stranke”, naveo je Vulin u saopštenju za javnost.

On je dodao da je Izetbegović, kada je već govorio o Vučiću, “mogao da kaže i ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici i zašto kao njegov domaćin nije bio uz gosta kada je rulja nasrnula na njega”.

“Mogao je Izetbegović, kada već pominje pomirenje, da objasni zašto se nikada nije poklonio senima poklanih Srba sahranjenih u Bratuncu i zašto žrtve Nasera Orića ne mogu da dobiju ni uspomenu ni pravdu. Mogao je Izetbegović da kaže bilo šta drugo, ali mržnja je jača od razuma”, zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana