Вучић: Док сам ја предсједник у Србији неће бити резолуције о Сребреници

Aгенције
Вучић: Док сам ја предсједник у Србији неће бити резолуције о Сребреници

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да се са доношењем резолуције о Сребреници у Скупштини Србије, о чему су поднијета два приједлога, "неће сагласити док је предсједник Србије".

Према његовим ријечима, „они који се у Србији залажу за доношење резолуције о Сребреници желе да се додворе неким амбасадорима рачунајући да ће их (они) довести на власт на овај или онај начин".

Прецизирао је да је резолуција коју су предложили СДА Санџака, албанске партије, готово преписани текст, односно врло слично ономе што су раније подносили Мариника Тепић, Ненад Чанак, и врло слична резолуцији коју је усвојио парламент Црне Горе.

За други приједлог, који је поднио Марјан Ристичевић, рекао је да је није видео, и да не зна о чему је ријеч.

-За нас је кључно питање како да наставимо економски развој, како да сарађујемо са свима у региону, да покажемо Бошњацима колики пијетет имамо према њиховим жртвама, али да не дозволимо да се догоди српском народу ,да се стави жиг на чело сваког од нас, јер то би многи желели да се догоди - рекао је Вучић.

Зато је, каже, и његова реакција поводом резолуције усвојене у Скупштини Црне Горе данас оваква.

-Имао сам 2015. довољно храбрости када су Британци поднели резолуцију, да зовем Кинезе и Русе. Владимира Путина сам позвао лично телефином и он је то спречио у Савету безбедности УН. Они који су нам пријатељи знали су колико нам је стало до тога 2015. године, знали колико сам молио Путина да то спречи, управо да се не би ставио колективни жиг кривице на лице нашег народа за нешто што су појединци починили - рекао је Вучић.

Додао је да је Резолуција општи акт, у којем се не помињу имена и појединци, већ је јасно на кога иде осуда и кривица.

-То Србија не може да прихвати. Можда ће нека будућа Србија да прихвати ко зна шта све… Док сам ја председник Србије, нећу се са тиме сагласити. И не занима ме шта ко о томе мисли, осим наших грађана - рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана