Vučić: Dok sam ja predsjednik u Srbiji neće biti rezolucije o Srebrenici

Agencije
Vučić: Dok sam ja predsjednik u Srbiji neće biti rezolucije o Srebrenici

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, o čemu su podnijeta dva prijedloga, "neće saglasiti dok je predsjednik Srbije".

Prema njegovim riječima, „oni koji se u Srbiji zalažu za donošenje rezolucije o Srebrenici žele da se dodvore nekim ambasadorima računajući da će ih (oni) dovesti na vlast na ovaj ili onaj način".

Precizirao je da je rezolucija koju su predložili SDA Sandžaka, albanske partije, gotovo prepisani tekst, odnosno vrlo slično onome što su ranije podnosili Marinika Tepić, Nenad Čanak, i vrlo slična rezoluciji koju je usvojio parlament Crne Gore.

Za drugi prijedlog, koji je podnio Marjan Rističević, rekao je da je nije video, i da ne zna o čemu je riječ.

-Za nas je ključno pitanje kako da nastavimo ekonomski razvoj, kako da sarađujemo sa svima u regionu, da pokažemo Bošnjacima koliki pijetet imamo prema njihovim žrtvama, ali da ne dozvolimo da se dogodi srpskom narodu ,da se stavi žig na čelo svakog od nas, jer to bi mnogi želeli da se dogodi - rekao je Vučić.

Zato je, kaže, i njegova reakcija povodom rezolucije usvojene u Skupštini Crne Gore danas ovakva.

-Imao sam 2015. dovoljno hrabrosti kada su Britanci podneli rezoluciju, da zovem Kineze i Ruse. Vladimira Putina sam pozvao lično telefinom i on je to sprečio u Savetu bezbednosti UN. Oni koji su nam prijatelji znali su koliko nam je stalo do toga 2015. godine, znali koliko sam molio Putina da to spreči, upravo da se ne bi stavio kolektivni žig krivice na lice našeg naroda za nešto što su pojedinci počinili - rekao je Vučić.

Dodao je da je Rezolucija opšti akt, u kojem se ne pominju imena i pojedinci, već je jasno na koga ide osuda i krivica.

-To Srbija ne može da prihvati. Možda će neka buduća Srbija da prihvati ko zna šta sve… Dok sam ja predsednik Srbije, neću se sa time saglasiti. I ne zanima me šta ko o tome misli, osim naših građana - rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana