Влајковић: Обијање цркве порука Србима да се не могу окупити ни за славу

Срна
Влајковић: Обијање цркве порука Србима да се не могу окупити ни за славу

УРОШЕВАЦ - Обијање Цркве Светих апостола Петра и Павла у селу Талиновац код Урошевца на Косову и Метохији представља поруку расељеним Србима да се не могу окупити ни о слави села у родном Талиновцу, рекао је данас Срни порох урошевачки Трајко Влајковић.

Парох Влајковић је истакао да су у суботу на недјељу, 19. на 20. јуни, непозната лица разбила стакла на прозорима ове цркве и са ње скинула и однијела каблове за електричну енергију.

Он је демантовао писања медија да је обијена црква у Урошевцу коју косовска полиција, како он каже, чува 24 часа дневно.

Свештеник Влајковић је истакао да је већ три године иста ситуација.

"Албанци обију цркву и на тај начин пошаљу поруку расељеним Србима да се не могу окупити ни о слави села у родном Талиновцу", нагласио је парох Влајковић.

Он је навео да је у Талиновцу до 1999. године живјело око хиљаду Срба и да данас у том селу нема Срба да тамо стално живе, него повремено дођу да обиђу кућу и цркву.

Полиција је званично потврдила да је у Талиновцу обијена српска црква и да је истрага у току.

Приштински портал "Репортери" претходно је јавио да је из православне цркве Светог цара Уроша у Урошевцу украдена струјна инсталација.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана