Vlajković: Obijanje crkve poruka Srbima da se ne mogu okupiti ni za slavu

Srna
Vlajković: Obijanje crkve poruka Srbima da se ne mogu okupiti ni za slavu

UROŠEVAC - Obijanje Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u selu Talinovac kod Uroševca na Kosovu i Metohiji predstavlja poruku raseljenim Srbima da se ne mogu okupiti ni o slavi sela u rodnom Talinovcu, rekao je danas Srni poroh uroševački Trajko Vlajković.

Paroh Vlajković je istakao da su u subotu na nedjelju, 19. na 20. juni, nepoznata lica razbila stakla na prozorima ove crkve i sa nje skinula i odnijela kablove za električnu energiju.

On je demantovao pisanja medija da je obijena crkva u Uroševcu koju kosovska policija, kako on kaže, čuva 24 časa dnevno.

Sveštenik Vlajković je istakao da je već tri godine ista situacija.

"Albanci obiju crkvu i na taj način pošalju poruku raseljenim Srbima da se ne mogu okupiti ni o slavi sela u rodnom Talinovcu", naglasio je paroh Vlajković.

On je naveo da je u Talinovcu do 1999. godine živjelo oko hiljadu Srba i da danas u tom selu nema Srba da tamo stalno žive, nego povremeno dođu da obiđu kuću i crkvu.

Policija je zvanično potvrdila da je u Talinovcu obijena srpska crkva i da je istraga u toku.

Prištinski portal "Reporteri" prethodno je javio da je iz pravoslavne crkve Svetog cara Uroša u Uroševcu ukradena strujna instalacija.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana