Двоје рањене дјеце и даље у критичном стању

Танјуг
Двоје рањене дјеце и даље у критичном стању

БЕОГРАД - Вршилац дужности директора дjечје клинике у Тиршовој Синиша Дучић, изјавио је јутрос да је дjевојчица, примљена након пуцњаве у основној школи “Владислав Рибникар”, у критичном стању и витално угрожена, а двојица примљених дjечака су стабилно и за неколико дана се очекује да буду пуштени на кућно лijечење.

-Девојчица која је јуче оперисана хитно због повреда главе је витално угрожена, у критичном стању и на интензивној нези. Лекари раде све да је одрже у животу али јој је јако тешко опште стање и витално је угрожена - рекао је Дучић новинарима Танјуга и РТС-а. Он је казао да су два дјечака са прострелним ранама доњих екстремитета стабилно, примају антиобиотску терапију и додао да се може рећи да су дјечаци лакши пацијијенти, односно имају лакше телесне повреде.

Дјечаци, према Дучићевим ријечима, морају да приме парентралну антибиотску терапију и вјероватно ће врло брзо, за два-три дана, бити пуштени кући.

-Родитељи су посетили дечаке, наш психолог је од почетка укључен. Они имају и комуникацију са родитељима преко телефона - рекао је в.д. директора клинике у Тиршовој.

Он је рекао да је операција дјевојчице била изузетно тешка, јер се ради о тешким повредама мозга, витално је угрожена и налази се на интензивној њези.

Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је јутрос да је стање двоје ученика и наставнице, рањених у пуцњави у школи "Владислав Рибникар" и смештених у Ургентни центар, много боље, да су стабилни и будни, а да је трећи ученик такође будан, али се његово стање и даље сматра критичним.

-Ситуација је данас много боља, од четворо повређених, троје и то ученик, ученица и наставница су сасвим добро, потпуно су стабилни и будни - рекао је Ашанин за РТС.

Он је истакао да је четврти пацијент који је смештен у Ургентни центар, ученик са најтежим повредама, с прострелним повредама.

-Он је скоро цео дан јуче провео на операцији, сада је боље, будан, али морамо бити јако опрезни и још га квалификовати као критичног стања - рекао је Ашанин и додао да се не смију давати преурањене прогнозе.

Осам ученика и радник обезбјеђења страдали су јуче у пуцњави у ОШ “Владислав Рибникар” на Врачару, коју је, према наводима полиције нападач дуже вријеме планирао.

Шест ђака и наставница са прострелним ранама налазе се у Клиничком центру Србије, односно на клиници у Тиршовој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана