Tragedija u beogradskoj školi: Ubijeno osam đaka i pripadnik obezbjeđenja

GS
Foto: Tanjug

BEOGRAD - U pucnjavi, koja se dogodila jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu stradalo je osmoro učenika i pripadnik obezbjeđenja. Šestoro đaka i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila napadača, za koga je navela da je ispalio više hitaca iz pištolja, a riječ je, javljaju mediji u Srbiji, o K.K, učeniku sedmog razreda ove škole koji ima 14 godina.

12:52  - Zbog tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar”, u beogradskim osnovim školama posle podne neće biti nastave, potvrđeno RTS-u u Ministarstvu prosvjete. U školi će biti samo dežurno osoblje.

12:35 -  Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je da su u Urgentni centar primljena četiri pacijenta, tri učenika i nastavnica, kao i da imaju prostrijelne rane.

Tri učenika su starosti oko 13 godina, dok je nastavnica 1970. godište.

Jedan učenik je u teškom opštem stanju, on je prebačen u operacionu salu sa teškim prostrelnim povredama grudnog koša i vrata. Jedan učenik ima prostrelnu ranu leve potkoljenice, učenica je zadobila ranu u stomak i rane u obe ruke, dok je nastavnica ranjena u stomak i obe šake.

-Svi pacijenti su u operacionim salama, pri kraju je operacija jedne učenice i ona je u stabilnom stanju, ostale čekamo i pratimo - rekao je dr Ašanin.

Ekipa neurohirurga iz ove ustanove bila je u Tiršovoj, tamo je urađena operacija kod djeteta koje je imalo tešku prostrelnu ranu glave.

12.15 Ubijeno je sedam djevojčica, jedan dječak i čuvar škole, javili su mediji u Srbiji.

11:41 - Direktor Klinike u Tiršovoj Siniša Dučić kaže za RTS da je troje djece iz škole prebačeno u tu ustanovu.

-Upucana su dva trinaestogodišnja dječaka i jedna devojčica. Oba dječaka su neuro-vaskularno stabilna. Radi se o prostrelnim ranama donjih ekstremiteta. Na praćenju su i primaju terapiju - kaže doktor Dučić.

Ističe da se kod djevojčice radi o povredi glave i da se nalazi u operacionoj sali.

11.30 - U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu nastradalo je osmoro učenika i radnik obezbeđenja. Teško je povređeno šestoro učenika i jedna nastavnica, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Povrijeđeni su zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj.

-Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu. Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije - navedeno je u saopštenju MUP-a.
 

10. 45 - Prema najnovijim informacijama, osim radnika obezbeđenja, ubijeno je i nekoliko dece, ali tačan broj nije utvrđen, a srpski mediji spekulišu brojkama od šestoro do osmoro nastradale djece. Ovu informaciju za sada niko nije potvrdio.

Ministarstvo prosvjete Srbije navelo je u saopštenju da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova vrše uviđaj zbog tragedije.

-Ministar prosvete Branko Ružić je odmah po saznanju o događajima u školi otišao na lice mesta. Sve relevantne informacije u vezi sa tragedijom i okolnostima pod kojima se desila saopštavaće MUP, dok će se nadležne zdravstvene ustanove oglašavati o stanju povređenih - navode iz Ministarstva prosvete.

10.35 - Mediji su javili da je nastavnica povrijeđena  pucnjavi, koja se dogodila jutros u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, preminula je od povreda u Urgentnom centru, ali je ova informacija ubrzo demantovana. Ona je u tu ustanovu primljena zajedno sa tri učenika.

Policija je uhapsila napadača

10.04 - U toku je evakucija učenika kroz Ulicu Svetozara Markovića, gdje je drugi izlaz iz te škole.

Roditelji  đaka dolaze do škole, a na mjesto pucnjave stigli su i ministri prosvjete i zdravlja Srbije Branko Ružić i Danica Grujičić.

9.55- Troje djece prebačeno je u Tiršovu, od kojih je jedno životno ugroženo i sa povredom glave hitno je prebačeno u operacionu salu, rečeno je Tanjugu u toj ustanovi.

Drugo dvoje djece, navodi agencija ima prostrelne rane i nalaze se na intenzivnoj njezi.

RTS javlja da su nastavnica i troje djece, koji su ranjeni u pucnjavi, primljeni u Urgentni centar u Beogradu, a svi imaju prostrelne rane u predjelu grudnog koša.

Povrijeđena nastavnica i jedno dete odmah moraju na operaciju, dok je dvoje djece na odeljenju intenzivne nege.

Do pucnjave je došlo u 8.40 kada je učenik sedmog razreda otvorio vatru na obezbjeđenje i učenike škole na Vračaru.

Beogradski mediji javljaju da je napadač   u školu pištolj svog oca, inače poznatog radiologa. Prvo je ubio čuvara, zatim nastavio svoj krvavi pir.

Potom je, navode pojedini mediji, upao na čas istorije i tamo upucao nastavnicu, a onda je krenuo dalje-

-Imao je dva šaržera u rukama i pištolj - rekao je jedan učenik.

Pojedini beogradski mediji navode da se  pucnjava, desila u holu škole, a da je u jednoj učionici, zapravo u kabinetu za istoriju, pronađen ranac u kome je bio pištolj i nekoliko flaša sa zapaljivom tečnošću. Ne zna se kome pripada taj ranac.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana