Трагедија у београдској школи: Убијено осам ђака и припадник обезбјеђења

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - У пуцњави, која се догодила јутрос у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду страдало је осморо ученика и припадник обезбјеђења. Шесторо ђака и наставница су рањени. Полиција је ухапсила нападача, за кога је навела да је испалио више хитаца из пиштоља, а ријеч је, јављају медији у Србији, о К.К, ученику седмог разреда ове школе који има 14 година.

12:52  - Због трагедије у ОШ “Владислав Рибникар”, у београдским основим школама после подне неће бити наставе, потврђено РТС-у у Министарству просвjете. У школи ће бити само дежурно особље.

12:35 -  Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин рекао је да су у Ургентни центар примљена четири пацијента, три ученика и наставница, као и да имају простријелне ране.

Три ученика су старости око 13 година, док је наставница 1970. годиште.

Један ученик је у тешком општем стању, он је пребачен у операциону салу са тешким прострелним повредама грудног коша и врата. Један ученик има прострелну рану леве поткољенице, ученица је задобила рану у стомак и ране у обе руке, док је наставница рањена у стомак и обе шаке.

-Сви пацијенти су у операционим салама, при крају је операција једне ученице и она је у стабилном стању, остале чекамо и пратимо - рекао је др Ашанин.

Екипа неурохирурга из ове установе била је у Тиршовој, тамо је урађена операција код дјетета које је имало тешку прострелну рану главе.

12.15 Убијено је седам дјевојчица, један дјечак и чувар школе, јавили су медији у Србији.

11:41 - Директор Клинике у Тиршовој Синиша Дучић каже за РТС да је троје дјеце из школе пребачено у ту установу.

-Упуцана су два тринаестогодишња дјечака и једна девојчица. Оба дјечака су неуро-васкуларно стабилна. Ради се о прострелним ранама доњих екстремитета. На праћењу су и примају терапију - каже доктор Дучић.

Истиче да се код дјевојчице ради о повреди главе и да се налази у операционој сали.

11.30 - У пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду настрадало је осморо ученика и радник обезбеђења. Тешко је повређено шесторо ученика и једна наставница, саопштило је Министарство унутрашњих послова (МУП) Србије.

Повријеђени су збринути у Ургентном центру и Клиници у Тиршовој.

-Ученик ове школе К. К. (2009) који се сумњичи да је извршио овај злочин пронађен је и ухапшен у школском дворишту. Све полицијске снаге су и даље на терену и интензивно раде на расветљавању свих чињеница и околности које су довеле до ове трагедије - наведено је у саопштењу МУП-а.
 

10. 45 - Према најновијим информацијама, осим радника обезбеђења, убијено је и неколико деце, али тачан број није утврђен, а српски медији спекулишу бројкама од шесторо до осморо настрадале дјеце. Ову информацију за сада нико није потврдио.

Министарство просвјете Србије навело је у саопштењу да припадници Министарства унутрашњих послова врше увиђај због трагедије.

-Министар просвете Бранко Ружић је одмах по сазнању о догађајима у школи отишао на лице места. Све релевантне информације у вези са трагедијом и околностима под којима се десила саопштаваће МУП, док ће се надлежне здравствене установе оглашавати о стању повређених - наводе из Министарства просвете.

10.35 - Медији су јавили да је наставница повријеђена  пуцњави, која се догодила јутрос у Основној школи Владислав Рибникар на Врачару, преминула је од повреда у Ургентном центру, али је ова информација убрзо демантована. Она је у ту установу примљена заједно са три ученика.

Полиција је ухапсила нападача

10.04 - У току је евакуција ученика кроз Улицу Светозара Марковића, гдjе је други излаз из те школе.

Родитељи  ђака долазе до школе, а на мjесто пуцњаве стигли су и министри просвjете и здравља Србије Бранко Ружић и Даница Грујичић.

9.55- Троје дјеце пребачено је у Тиршову, од којих је једно животно угрожено и са повредом главе хитно је пребачено у операциону салу, речено је Танјугу у тој установи.

Друго двоје дјеце, наводи агенција има прострелне ране и налазе се на интензивној њези.

РТС јавља да су наставница и троје дјеце, који су рањени у пуцњави, примљени у Ургентни центар у Београду, а сви имају прострелне ране у предjелу грудног коша.

Повријеђена наставница и једно дете одмах морају на операцију, док је двоје дјеце на одељењу интензивне неге.

До пуцњаве је дошло у 8.40 када је ученик седмог разреда отворио ватру на обезбјеђење и ученике школе на Врачару.

Београдски медији јављају да је нападач   у школу пиштољ свог оца, иначе познатог радиолога. Прво је убио чувара, затим наставио свој крвави пир.

Потом је, наводе поједини медији, упао на час историје и тамо упуцао наставницу, а онда је кренуо даље-

-Имао је два шаржера у рукама и пиштољ - рекао је један ученик.

Поједини београдски медији наводе да се  пуцњава, десила у холу школе, а да је у једној учионици, заправо у кабинету за историју, пронађен ранац у коме је био пиштољ и неколико флаша са запаљивом течношћу. Не зна се коме припада тај ранац.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана