Србин из Зубиног Потока: Косовски специјалци су ме претукли и пријетили ми пиштољем

Танјуг
Србин из Зубиног Потока: Косовски специјалци су ме претукли и пријетили ми пиштољем

ЗУБИН ПОТОК- Припадници специјалне јединице такозване косовске полиције претукли су у суботу Србина Владана Стевановића из села Бубе код Зубиног Потока и нанијели му повреде на глави и тијелу, због чега има 15 шавова.

Стевановић је у изјави за Косово онлајн испричао како су га специјалци претукли и да сада страхује да ће га опет малтретирати.

Како је навео, све се десило док је ишао до друга, они су га зауставили, легитимисали, претресли му кола и тражили документа.

-Дао сам им српска документа, тражили су ми косовску личну карту, рекао сам им да немам. Нисам им је дао, а имао сам косовску личну карту, јер ми је аутомобил регистрован на српске таблице. Зато сам им рекао да немам - рекао је Стевановић.

Додаје да су га држали пола сата, након чега су га пустили.

Затим је отишао код друга, а потом око 20.20 кренуо према кафани коју држи његов рођак, када су га специјалци опет зауставили.

-Ту су ме извели из кола, опет ме претресали и питали ме: 2Кога пратиш, кога чекаш?“. Одговорио сам им да никога не пратим, да сам пошао у кафану код брата да узмем братанца да га повезем. Опет су ме питали: „Кога пратиш?“. Узели су ми телефон, гледали листу позива, ништа нису могли да нађу - испричао је Стевановић.

Затим су му, како је навео, узели телефон у којем су наишли на слику гдје има фотографију косовске личне карте, па су му рекли: ''Кога лажеш да немаш косовску личну карту, јеси ли ово ти?''.

-Одговорио сам да јесам, онда су ми претурали по торбици и нашли косовску личну карту. Па су ме питали: „Што је ниси дао?“. Објаснио сам им да то нисам урадио из страха јер немам регистровано возило на косовске таблице, већ на српске, па сам дао српска документа - казао је он.

Према ријечима Стевановића, у том тренутку на једној Телеграм групи стигао је коментар, а полицајци су видјели поруку коју је написао један од корисника, а која је гласила "Косово је Србија".

-И они су то прочитали. Онда је кренуло са питањима: „Шта пратиш ово, је ли Косово Србија“, па су почели да ме бију. Ту су ме били, један од њих ме је опсовао и узео пиштољ, репетирао. Држали су ми га на слиепоочницу, други је одмахнуо руком и почео на колегу да се дере што је узео пиштољ. Ту су ме нечим ударили од позади, имам осам или девет копчи и код усне, имам четири копче. Четворица су ме била. Мењали су се, нису сви одједном - казао је Стевановић.

Послије напада, он је отишао код лекара, који су га прегледали, зашили му повреде са око 15 копчи и снимили му главу.

Стевановић додаје да је све пријавио у недјељу у полицијској станици.

-Био сам у полицијској станици у Зубином Потоку да пријавим случај и дао сам изјаву. Рекли су ми да ће ме наредних дана контактирати из полицијског инспектората. За себе се не плашим, али стрепим због своје породице. Овде живим и не бих желео да имам проблеме, да ме малтретирају касније - рекао је Стевановић.

Петковић: Пребијања и хапшења Срба ''препоручују'' за Савјет Европе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је, поводом новог случаја пребијања Србина на КиМ, да су, како је рекао, пребијања и хапшења Срба очигледно врijедности које тзв. Косово "препоручују" за Савет Европе.

- Након што су ухапсили Срећка Софронијевића, да би га ваљда казнили јер није подлегао ранама када су га упуцали, Куртијеви фалангисти су без повода крвнички пребили Владана Стевановића. Пребијања и хапшења Срба су очигледно вредности које тзв. Косово „препоручују“ за Савет Европе! - истакао је Петковић у објави на мрежи Икс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана