Пијан возио трактор ауто-путем у супротном смјеру

ГС
Пијан возио трактор ауто-путем у супротном смјеру

Један возач из Србије возио је трактор на ауто-путу Ниш-Димитровград, у близини Димитровграда, објавили су медији.

Инцидент се догодио у суботу на ауто-путу Ниш-Димитровград, у близини Димитровграда, око 18.30, када је саобраћајна полиција привремено преусмјерила саобраћај са претицајне на возну саобраћајну траку због трактора са прикључним оруђем који се кретао у супротном смјеру.

У посљедње вријеме догодило се неколико сличних инцидената, али се овај разликује по томе што је у питању трактор, возило које уопште не смије да се креће ауто-путем, подсјећа Б92.

Не треба посебно објашњавати колико је опасна вожња у супротном смјеру ауто-пута. У 2023. забиљежено је неколико таквих инцидената а два су резултовала тешким удесима, од којих је један био са смртним исходом.

Поводом овог инцидента, последњег у низу сличних, огласио се и министар саобраћаја Србије Горан Весић на друштвеној мрежи Икс.

"Лице које је возило трактор, у видно алкохолисаном стању лишено је слободе и приведено у полицију у Димитровграду. Служба обиласка Путева Србије обезбјеђује трактор. Дат је налог извођачу да уклони трактор са ауто-пута", навео је он на Иксу.

Написао је да вријеме да измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја предвиде мјеру одузимања возила за бахате возаче који возе супротном траком на ауто-путевима и брзим саобраћајницама.

 

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ, ТРАКТОРОМ ВОЗИО СУПРОТНОМ ТРАКОМ АУТО-ПУТА?!

На ауто-путу Ниш-Димитровград у близини Димитровграда око 18.30 сати саобраћајна полиција привремено је преусмерила саобраћај са претицајне на возну саобраћајну траку због возила, пољопривредне машине-трактора са… pic.twitter.com/pXqHJuw1xp

— Горан Весић (@sicveO11) April 27, 2024

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана