Преминула Гордана Суша

Г.С.
Преминула Гордана Суша

Новинарка и некадашњи уредник РТС-у Гордана Суша преминула је у 75. години, јавио је РТС.


Гордана Суша рођена је у Београду 1946. године.

Упоредо са студијама, Суша је радила на Другом каналу Радио Београда, водећи дневни умјетнички програм "Ко се дури у култури".

Године 1971. године запослила се у Информативном програму Радио Београда, гдје је од репортера, прешла на мјесто коментатора и на крају постала уредник, да би 1978. године прешла на телевизијску информативу.

Током сљедећих тринаест година Суша је постала једна од препознатљивијих личности Телевизије Београд покривајући југословенску политику и уређујући Дневник 2.

Маја 1991. године, Суша се придружила "Јутелу", телевизијском програму који је финансијски подржало тадашње Савезно извршно вијеће под предсједништвом Анте Марковића.

Након што је "Јутел" престао са емитовањем почетком сукоба у БиХ, Суша је прешла у "Борбу", а затим је покренула продукцијску кућу ВиН /Видео недељник/ која је производила телевизијску емисију која се током година емитовала на различитим станицама.

Водила је и политичку емисију "Прес претрес".

Од маја до новембра 2004. године била је уредник Информативног програма РТС-а.

Радила је и за "Нашу борбу", била колумнисткиња "Блица" и листа "Данас", те била и предсједница Независног удружења новинара Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана