Preminula Gordana Suša

G.S.
Preminula Gordana Suša

Novinarka i nekadašnji urednik RTS-u Gordana Suša preminula je u 75. godini, javio je RTS.


Gordana Suša rođena je u Beogradu 1946. godine.

Uporedo sa studijama, Suša je radila na Drugom kanalu Radio Beograda, vodeći dnevni umjetnički program "Ko se duri u kulturi".

Godine 1971. godine zaposlila se u Informativnom programu Radio Beograda, gdje je od reportera, prešla na mjesto komentatora i na kraju postala urednik, da bi 1978. godine prešla na televizijsku informativu.

Tokom sljedećih trinaest godina Suša je postala jedna od prepoznatljivijih ličnosti Televizije Beograd pokrivajući jugoslovensku politiku i uređujući Dnevnik 2.

Maja 1991. godine, Suša se pridružila "Jutelu", televizijskom programu koji je finansijski podržalo tadašnje Savezno izvršno vijeće pod predsjedništvom Ante Markovića.

Nakon što je "Jutel" prestao sa emitovanjem početkom sukoba u BiH, Suša je prešla u "Borbu", a zatim je pokrenula produkcijsku kuću ViN /Video nedeljnik/ koja je proizvodila televizijsku emisiju koja se tokom godina emitovala na različitim stanicama.

Vodila je i političku emisiju "Pres pretres".

Od maja do novembra 2004. godine bila je urednik Informativnog programa RTS-a.

Radila je i za "Našu borbu", bila kolumnistkinja "Blica" i lista "Danas", te bila i predsjednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana