Новаков побједнички дрес на лутрији „Ер Србије“ у Њујорку

Танјуг
Новаков побједнички дрес на лутрији „Ер Србије“ у Њујорку

ЊУЈОРК - Српска национална авио-компанија „Ер Србија“ обиљежила је на 90. спрату зграде на Hudson Yards пет година од првог лета на линији Београд-Њујорк у присуству амбасадора Србије у САД Марка Ђурића, директора „Ер Србије“ Данкана Нејсмита и бројних гостију, Срба из САД, као и америчких пријатеља.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, као велики пријатељ компаније, донирао је свој дрес у којем је победио на Ролан Гаросу за лутрију на синоћњем догађају у Њујорку, а подијељене су и карте за летове на линији Београд-Њујорк.

Дрес је добила Јелена, Њујорчанка поријеклом из Србије, која чека бебу.

Амбасадор Марко Ђурић рекао је да је та линија и геополитички веома велика и важна ствар и нагласио је да је од изузетног значаја да Србија има добре односе са Америком.

Директор Ер Србије Данкан Нејсмит рекао је да та компанија од јуна 2016. до данас на линији Београд-Њујорк превезла више од 323.000 путника уз просјечну попуњеност авиона од око 75 одсто.

Спонзор догађаја у Њујорку, којем је присуствовало око 120 гостију, била је Привредна комора Србије, поред неколико компанија у власниству српске дијаспоре који су такође помогли, а присуствовао је и представник „Ер Србије“ у Америци Џорџ Петковић.

„Ер Србија“ од Београда до Њујорка лети четири пута недељно, понедељком, четвртком, петком и суботом, а у плану је и повећање броја летова.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана