Novakov pobjednički dres na lutriji „Er Srbije“ u Njujorku

Tanjug
Novakov pobjednički dres na lutriji „Er Srbije“ u Njujorku

NjUJORK - Srpska nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ obilježila je na 90. spratu zgrade na Hudson Yards pet godina od prvog leta na liniji Beograd-Njujork u prisustvu ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića, direktora „Er Srbije“ Dankana Nejsmita i brojnih gostiju, Srba iz SAD, kao i američkih prijatelja.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, kao veliki prijatelj kompanije, donirao je svoj dres u kojem je pobedio na Rolan Garosu za lutriju na sinoćnjem događaju u Njujorku, a podijeljene su i karte za letove na liniji Beograd-Njujork.

Dres je dobila Jelena, Njujorčanka porijeklom iz Srbije, koja čeka bebu.

Ambasador Marko Đurić rekao je da je ta linija i geopolitički veoma velika i važna stvar i naglasio je da je od izuzetnog značaja da Srbija ima dobre odnose sa Amerikom.

Direktor Er Srbije Dankan Nejsmit rekao je da ta kompanija od juna 2016. do danas na liniji Beograd-Njujork prevezla više od 323.000 putnika uz prosječnu popunjenost aviona od oko 75 odsto.

Sponzor događaja u Njujorku, kojem je prisustvovalo oko 120 gostiju, bila je Privredna komora Srbije, pored nekoliko kompanija u vlasnistvu srpske dijaspore koji su takođe pomogli, a prisustvovao je i predstavnik „Er Srbije“ u Americi Džordž Petković.

„Er Srbija“ od Beograda do Njujorka leti četiri puta nedeljno, ponedeljkom, četvrtkom, petkom i subotom, a u planu je i povećanje broja letova.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana