Градоначелник Чачка: Стабилно након синоћње експлозије, евакуисано 150 домаћинстава

Танјуг
Градоначелник Чачка: Стабилно након синоћње експлозије, евакуисано 150 домаћинстава

ЧАЧАК- Градоначелник Чачка Милун Тодоровић изјавио је данас, у емисију Уранак на телевизији К1, да је након синоћње експолозије у кругу фабрике „Слобода“ ситуација стабилна и да је због предострожности наређена евакуација око 150 домаћинстава, чије се куће налазе у непосредној близини фабричког круга.

Градоначелник Чачка је навео да је за 35 породица, које нису имале гдје да оду, обезбјеђен смештај у градском хотелу.

-Надлежне службе су синоћ локализовале и угасиле пожар и сада више нема бојазни од нових експлозија. Сада знамо да је експлодирао магацин са барутом, али узроци експлозије биће утврђени током истраге - изјавио је Тодоровић.

Он је потврдио да је синоћ у Чачак дошао и министар одбране Небојша Стефановић са стручним сарадницима, који су остали током ноћи и биће на лицу мјеста током дана да би били предупређени нежељени ефекти овог инцидента.

Тодоровић је најавио састанак координационог тијела министарства одбране, унутрашњих послова и града Чачка, на којем ће бити процењени ризици и донијета одлука о томе када да се грађани који станују у близини фабрике врате својим домовима, али је нагласио да то сигурно неће бити данас.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана