Gradonačelnik Čačka: Stabilno nakon sinoćnje eksplozije, evakuisano 150 domaćinstava

Tanjug
Gradonačelnik Čačka: Stabilno nakon sinoćnje eksplozije, evakuisano 150 domaćinstava

ČAČAK- Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas, u emisiju Uranak na televiziji K1, da je nakon sinoćnje ekspolozije u krugu fabrike „Sloboda“ situacija stabilna i da je zbog predostrožnosti naređena evakuacija oko 150 domaćinstava, čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini fabričkog kruga.

Gradonačelnik Čačka je naveo da je za 35 porodica, koje nisu imale gdje da odu, obezbjeđen smeštaj u gradskom hotelu.

-Nadležne službe su sinoć lokalizovale i ugasile požar i sada više nema bojazni od novih eksplozija. Sada znamo da je eksplodirao magacin sa barutom, ali uzroci eksplozije biće utvrđeni tokom istrage - izjavio je Todorović.

On je potvrdio da je sinoć u Čačak došao i ministar odbrane Nebojša Stefanović sa stručnim saradnicima, koji su ostali tokom noći i biće na licu mjesta tokom dana da bi bili predupređeni neželjeni efekti ovog incidenta.

Todorović je najavio sastanak koordinacionog tijela ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova i grada Čačka, na kojem će biti procenjeni rizici i donijeta odluka o tome kada da se građani koji stanuju u blizini fabrike vrate svojim domovima, ali je naglasio da to sigurno neće biti danas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana