Несрећа на ауто-путу у Хрватској: BMW је толико јурио да је пробио три зида

ГС
Несрећа на ауто-путу у Хрватској: BMW је толико јурио да је пробио три зида

ВЕЛИКА ГОРИЦА - Великогорички ватрогасци су јутрос око пола шест запримили дојаву о потреби извлачења унесрећене особе из возила на излазу аутопута за Мрацлин.

Вршилац дужности Команданта ЈВП Велика Горица Ивица Мацековић каже да им је доласком на мјесто интервенције било тешко установити о чему се тачно ради, те су приближавањем наплатним кућицама примијетили велику рупу на згради поред те су унутра кроз ту рупу видјели возило.

“Ушли смо у објекат, примијетили смо у просторији с једне стране преминулу особу коју су радници ХАЦ већ били прекрили деком. На преминулу особу возило је налетјело и одбацило је на страну, тијело није било испред возила и није било прегажено. Вјеројатно је преминула од силине ударца. Возило је продужило даље у други зид те се зауставило тек на трећем зиду”, говори Мацековић и додаје да је падала лагана кишица и да је судећи према два пробијена зида возило ишло великом брзином, а колико брзо и је ли било кочења, то је на полицији да утврди.

Из ХАЦ јављају да је и трећи зид на којем се возач зауставио јако оштећен.

Мацековић каже да су ватрогасци прво мислили да је и мушкарац из аутомобила преминуо јер није реаговао. Мало су затим ударили по ауту и особа стара око 30 година особа се трзнула.

“Видјели смо да је присебан и да разумије, али није био баш под неким стресом. Само једна особа је била у возилу, скинули смо врата и сједиште јер је предњи дио возила био набијен. Уз екипу хитне помоћи пребацили смо га на носила и однијели до кола хитне помоћи”, каже Мацековић.

Мушкарац из BMW је, додаје, спомињао болове у куку, нози и био је у стању шока, а можда и несвјестан преминуле особе, пише Вечерњи.хр.

“Ово је је била стварно тешка интервенција, свака интервенција са смртним посљедицама је специфична и тешка сваком па тако и нама као и остатку радника ХАЦ. Ово је иначе била специфична интервенција, јер иначе радимо на отвореном гдје има доста мјеста и простора и за хидраулични алат. Ово је било у објекту, гдје немате превише простора”, рекао на је Мацековић и додао да је ово највећа и најтежа интервенција на овом дијелу аутопута.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана