Македонци нису имали дилему: Сиљановска освојила преко 65 одсто гласова

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

СКОПЉЕ - Кандидаткиња ВМРО-ДПМНЕ Гордана Сиљановска Давкова освојила је убједљиву побједу у другом кругу предсједничких избора у Сјеверној Македонији.

Она је на основу 99,79 пребројаних гласачких листића освојила је 65,14 одсто гласова, односно 559.981 глас, док је њен противкандидат Стево Пендаровски, кога је подржала СДСМ, освојио је 29,25 одсто гласова, показују најновији подаци Државне изборне комисије.

Давкова у првом обраћању синоћ поручила да ће бити предсједник свих грађана без обзира на њихову етничку припадност.

"Ниједан предсједник не може да тражи јединство ако се држи само партијских принципа", рекла је Сиљановска на конференцији за новинаре након што је Државна изборна комисија саопштила прве непотпуне резултате у другом кругу предсједничких избора.

Истакла је да ће њена врата увијек бити отворена за све грађане и да ће испунити све обећано у предизборној кампањи, почев од народних канцеларија, преко обраћања парламенту, Судског савјета, Уставног суда и Савјета безбједности, а све у складу са својом струком.

"Морамо да покушамо да помажемо једни другима, да почнемо да се разумијемо, да не посежемо за ветом, већ да посегнемо за подршком", рекла је Сиљановска Давкова.

Истакла је да њени путеви прво воде на Балкан, али и да неће изоставити ни Брисел.

Браниће, поручила је државне и националне интересе државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана