Дајковић: Подгорица да се измакне од било чега у вези са резолуцијом

Срна
Foto: Slobodna Crna Gora

ПОДГОРИЦА - Предсједник Слободне Црне Горе Владислав Дајковић поручио је да је Црна Гора требала да се измакне од било чега у вези за резолуцијом о Сребреници и да је то отровна стрелица према званичном Београду и Србима који живе у региону.

Дајковић каже да да му је жао што званична Црна Гора са овом резолуцијом о Сребреници наставља матрицу коју је успоставио некадашњи предсједник Мило Ђукановић под неким спином, како је навео, да се не ради о жигосању српског народа него да се ради о некој индивидуалној кривици.

Он је подсјетио да је предсједник Србије рекао се не ради о индивидуалној кривици јер је индивидуално већ пресуђеној 700 година затворске казне су добили српски војници који су учествовали у томе и не само српски, било је тамо и других националности који су чинили злочине у самој Сребреници.

Дајковић сматра да је данашњи дан веома важан, те да је кључно шта ће се лидери Западног Балкана у Котору договорити иза затворених врата, те да се нада да ће све ићи у правцу смиривања тензија и одбијање, како је навео, харанги која се води против српског народа на свјетском нивоу.

“Ова тема јесте наметнута Црној Гори, али треба учинити све да се избјегне запаљивање новог бурета барута, које ће направити неко ново грађанско крвопролиће или неки нови грађански рат. Баш због тога сматрам да је Црна Гора требала да се измакне из тога и донесе неки мораторијум или неки лекс специјалис по коме ће да осуди све геноциде свуда на свијету и на Балкану и широм свијета и да каже ево све смо осудили , имамо довољно својих унутрашњих проблема, немојте да нас малтретирате сваке године”, рекао је Дајковић за Српску РТВ.

Он сматра да ће ова резолуција ако премијер Милојко Спајић буде истрајао на њој нанијети штету прије свега њему па онда и званичној Црној Гори посебно имајући у виду да у њој живи више од 30 одсто Срба.

Дајковић је позвао да се макар буде уздржано уколико већ не може да се гласа против резолуције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана