Мађарска уложила вето на резолуцију Савјета Европе о Украјини

Tanjug
Foto: Tanjug

БУДИМПЕШТА - Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је данас да је Мађарска уложила вето у Савјету Европе на резолуцију којом се за једини приједлог за мир у Украјини признаје план предсједника те државе Володимира Зеленског.

"Савет је и данас желео да усвоји резолуцију којом је желео да призна мировни план председника Зенеског као једину мировну формулу коју треба размотрити и подржати. Ово је за нас неприхватљиво. И други су правили мировне планове који нису ништа гори", написао је Сијарто на Фејсбуку.
    
Он је навео да је уложио вето на резолуцију зато што је одбијен његов приједлог да се у њу уврсте и други мировни планови.
    
Према оцјени Сијарта, Савјет Европе је могао да буде одлична платформа за успостваљње стварање мира у Украјини, али је та прилика изгубљена искључењем Русије из тог тијела.
    
"Уместо испоруке оружја и маштања о нуклеарном рату, потребни су нам прави мировни преговори", рекао је Сијарто и додао да су такви преговори могући само ако у њима учествују све стране које су у рату.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана