Mađarska uložila veto na rezoluciju Savjeta Evrope o Ukrajini

Tanjug
Foto: Tanjug

BUDIMPEŠTA - Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da je Mađarska uložila veto u Savjetu Evrope na rezoluciju kojom se za jedini prijedlog za mir u Ukrajini priznaje plan predsjednika te države Volodimira Zelenskog.

"Savet je i danas želeo da usvoji rezoluciju kojom je želeo da prizna mirovni plan predsednika Zeneskog kao jedinu mirovnu formulu koju treba razmotriti i podržati. Ovo je za nas neprihvatljivo. I drugi su pravili mirovne planove koji nisu ništa gori", napisao je Sijarto na Fejsbuku.
    
On je naveo da je uložio veto na rezoluciju zato što je odbijen njegov prijedlog da se u nju uvrste i drugi mirovni planovi.
    
Prema ocjeni Sijarta, Savjet Evrope je mogao da bude odlična platforma za uspostvaljnje stvaranje mira u Ukrajini, ali je ta prilika izgubljena isključenjem Rusije iz tog tijela.
    
"Umesto isporuke oružja i maštanja o nuklearnom ratu, potrebni su nam pravi mirovni pregovori", rekao je Sijarto i dodao da su takvi pregovori mogući samo ako u njima učestvuju sve strane koje su u ratu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana