Кривокапић иницирао смјену Абазовића, протести у Црној Гори ВИДЕО

ГС
Foto: Побједа.ме

ПОДГОРИЦА – Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да је поднио иницијативу за смјену потпредсједника Дритана Абазовића.

Он је то објавио на свом Твитер налогу.

"Данас сам Скупштини Црне Горе поднио иницијативу за смјену Дритана Абазовића, и предложио министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића за новог потпредсједника Владе Црне Горе. Европа сад! За здраву Црну Гору", рекао је Кривокапић.

Премијер је објавио и документ у којем се наводи да Влада подноси захтјев за сазивање ванредне скупштинске сједнице за 3. фебруар у 11 сати.

Раније данас посланици Грађанског покрета УРА и опозиционих партија иницирали су гласање о неповјерењу 42. Влади Црне Горе.

Како се наводи у иницијативи, коју је потписао 31 посланик, сматрају "једним од основних постулата савремене демократије" да се Влади провјери подршка у Парламенту.

Нејасно је да ли ће изгласавање неповјерења влади Здравка Кривокапића успјети.

Ова иницијатива изазвала је незадовољство код бројних грађана. Протести су се одржали испред Владе Црне Горе у Подгорици, али и у Беранама.  

Како преноси подгорички портал Вијести.ме протесте су организовали људи блиски премијеру Здравку Кривокапићу.

Прилази згради Владе су били затворени, а међу окупљенима су били и посланици Демократске Црне Горе Момо Копривица, Владимир Мартиновић, Албин Ћеман, посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин, Праве Црне Горе Марко Милачић...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана