Krivokapić inicirao smjenu Abazovića, protesti u Crnoj Gori VIDEO

GS
Foto: Pobjeda.me

PODGORICA – Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da je podnio inicijativu za smjenu potpredsjednika Dritana Abazovića.

On je to objavio na svom Tviter nalogu.

"Danas sam Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Dritana Abazovića, i predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsjednika Vlade Crne Gore. Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru", rekao je Krivokapić.

Premijer je objavio i dokument u kojem se navodi da Vlada podnosi zahtjev za sazivanje vanredne skupštinske sjednice za 3. februar u 11 sati.

Ranije danas poslanici Građanskog pokreta URA i opozicionih partija inicirali su glasanje o nepovjerenju 42. Vladi Crne Gore.

Kako se navodi u inicijativi, koju je potpisao 31 poslanik, smatraju "jednim od osnovnih postulata savremene demokratije" da se Vladi provjeri podrška u Parlamentu.

Nejasno je da li će izglasavanje nepovjerenja vladi Zdravka Krivokapića uspjeti.

Ova inicijativa izazvala je nezadovoljstvo kod brojnih građana. Protesti su se održali ispred Vlade Crne Gore u Podgorici, ali i u Beranama.  

Kako prenosi podgorički portal Vijesti.me proteste su organizovali ljudi bliski premijeru Zdravku Krivokapiću.

Prilazi zgradi Vlade su bili zatvoreni, a među okupljenima su bili i poslanici Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, Vladimir Martinović, Albin Ćeman, poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin, Prave Crne Gore Marko Milačić...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana