“Звјездано небо” поново обасјава Господску улицу

Невена Рељић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Традиционално новогодишње украшавање града почело је јуче, а први украси уљепшаће Господску улицу, популарни “паркић” и централну саобраћајницу Краља Петра Првог Карађорђевића.

Раније је изабрана фирма која ће постављати зимске украсе на јавним површинама “ABC Solutions”, која ће за овај посао добити 34.960 КМ.

Из Одјељења за комуналне послове рекли су да ће град, упркос тешкој ситуацији изазваној епидемијом вируса корона, и ове године заблистати.

- У складу с актуелном ситуацијом, ове године нећемо набављати нови накит, а ту ставку смо умањили ребалансом буџета. Имамо украсе које смо купили прошле године, као и стари накит који се поставља на бандере, а за који објективно постоји потреба да се промијени, јер захтијева сервисирање и поправке - казали су из одјељења.

Додали су да ни у приједлогу буџета за идућу годину нису планирали куповину новог накита, осим ако се у међувремену околности не буду промијениле набоље.

И ове године Господску улицу красиће “звјездано небо” са хиљадама лампица које је прошле године употпуњавало новогодишњу атмосферу у вечерњим часовима, а испод којег су се пролазници радо фотографисали. На небодеру у улици Веселина Маслеше биће постављена велика свијетлећа слова са поруком “Срећна Нова година”.

Прошле године на шеталишту у “паркићу”, према Народном позоришту Републике Српске, биле су постављене украсне кугле и свијетлећа балерина, док су парк “Петар Кочић” украшавале инсталације, новогодишње стабло са 20.000 лампица и свијетлећи натпис “БЛ”.

Град је у претходне двије године на куповину новогодишњег накита потрошио више од 140.000 КМ.

Градоначелник Игор Радојичић раније је изјавио да, због погоршане епидемиолошке ситуације, град неће организовати традиционалне новогодишње концерте на Тргу Крајине. Радојичић је истакао да су се на овај корак у Градској управи одлучили усљед великог броја заражених вирусом корона, те нагласио да здравље становништва мора бити на првом мјесту.

Зимска варош

На главном градском тргу лани је организована манифестација “Зимска варош” са шареним кућицама, културно-умјетничким програмом, богатим туристички садржајем, клизалиштем за најмлађе, као и цјелодневни културно-умјетнички програм. Како сазнајемо, и ове године требало би да на Тргу Крајине буде организована иста манифестација, која би требало да почне 27. новембра и да траје до 3. јануара идуће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана