“Zvjezdano nebo” ponovo obasjava Gospodsku ulicu

Nevena Reljić
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Tradicionalno novogodišnje ukrašavanje grada počelo je juče, a prvi ukrasi uljepšaće Gospodsku ulicu, popularni “parkić” i centralnu saobraćajnicu Kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Ranije je izabrana firma koja će postavljati zimske ukrase na javnim površinama “ABC Solutions”, koja će za ovaj posao dobiti 34.960 KM.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove rekli su da će grad, uprkos teškoj situaciji izazvanoj epidemijom virusa korona, i ove godine zablistati.

- U skladu s aktuelnom situacijom, ove godine nećemo nabavljati novi nakit, a tu stavku smo umanjili rebalansom budžeta. Imamo ukrase koje smo kupili prošle godine, kao i stari nakit koji se postavlja na bandere, a za koji objektivno postoji potreba da se promijeni, jer zahtijeva servisiranje i popravke - kazali su iz odjeljenja.

Dodali su da ni u prijedlogu budžeta za iduću godinu nisu planirali kupovinu novog nakita, osim ako se u međuvremenu okolnosti ne budu promijenile nabolje.

I ove godine Gospodsku ulicu krasiće “zvjezdano nebo” sa hiljadama lampica koje je prošle godine upotpunjavalo novogodišnju atmosferu u večernjim časovima, a ispod kojeg su se prolaznici rado fotografisali. Na neboderu u ulici Veselina Masleše biće postavljena velika svijetleća slova sa porukom “Srećna Nova godina”.

Prošle godine na šetalištu u “parkiću”, prema Narodnom pozorištu Republike Srpske, bile su postavljene ukrasne kugle i svijetleća balerina, dok su park “Petar Kočić” ukrašavale instalacije, novogodišnje stablo sa 20.000 lampica i svijetleći natpis “BL”.

Grad je u prethodne dvije godine na kupovinu novogodišnjeg nakita potrošio više od 140.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić ranije je izjavio da, zbog pogoršane epidemiološke situacije, grad neće organizovati tradicionalne novogodišnje koncerte na Trgu Krajine. Radojičić je istakao da su se na ovaj korak u Gradskoj upravi odlučili usljed velikog broja zaraženih virusom korona, te naglasio da zdravlje stanovništva mora biti na prvom mjestu.

Zimska varoš

Na glavnom gradskom trgu lani je organizovana manifestacija “Zimska varoš” sa šarenim kućicama, kulturno-umjetničkim programom, bogatim turistički sadržajem, klizalištem za najmlađe, kao i cjelodnevni kulturno-umjetnički program. Kako saznajemo, i ove godine trebalo bi da na Trgu Krajine bude organizovana ista manifestacija, koja bi trebalo da počne 27. novembra i da traje do 3. januara iduće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana