За Кључ града предложени Арсланагић и Мићевић

В. Г.
За Кључ града предложени Арсланагић и Мићевић

Бањалука - Прослављени рукометни голман Абас Арсланагић и познати књижевник и преводилац Коља Мићевић предложени су јуче за овогодишње добитнике највећег градског признања, Кључ града.

Овај приједлог утврђен је на сједници скупштинске Комисије за избор и именовања, награде и признања и о њему ће се изјаснити и одборници Скупштине града на сједници чији је почетак  заказан за данас у девет часова.

Према образложењу, високо признање легенди Рукометног клуба Борац и бивше Југославије, носиоцу златне олимпијске медаље, Абасу Арсланагићу, биће уручено као посебан вид признања за врхунске резултате у области спорта и промоцију града. Кључ града са повељом “Почасни грађанин града Бањалука”, као посебан вид признања за допринос развоју културе и изузетна остварења у области књижевности и преводилаштва, као и промоцији града Бањалука, по приједлогу, требало би да добије књижевник Коља Мићевић. Он је за 50 година рада створио књижевни опус завидних димензија. Добитник је и Кочићеве награде за 2017. годину.

Традиционално, Кључ града биће уручен 22. априла, на свечаној академији поводом Дана града Бањалука.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана