Za Ključ grada predloženi Arslanagić i Mićević

V. G.
Za Ključ grada predloženi Arslanagić i Mićević

Banjaluka - Proslavljeni rukometni golman Abas Arslanagić i poznati književnik i prevodilac Kolja Mićević predloženi su juče za ovogodišnje dobitnike najvećeg gradskog priznanja, Ključ grada.

Ovaj prijedlog utvrđen je na sjednici skupštinske Komisije za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja i o njemu će se izjasniti i odbornici Skupštine grada na sjednici čiji je početak  zakazan za danas u devet časova.

Prema obrazloženju, visoko priznanje legendi Rukometnog kluba Borac i bivše Jugoslavije, nosiocu zlatne olimpijske medalje, Abasu Arslanagiću, biće uručeno kao poseban vid priznanja za vrhunske rezultate u oblasti sporta i promociju grada. Ključ grada sa poveljom “Počasni građanin grada Banjaluka”, kao poseban vid priznanja za doprinos razvoju kulture i izuzetna ostvarenja u oblasti književnosti i prevodilaštva, kao i promociji grada Banjaluka, po prijedlogu, trebalo bi da dobije književnik Kolja Mićević. On je za 50 godina rada stvorio književni opus zavidnih dimenzija. Dobitnik je i Kočićeve nagrade za 2017. godinu.

Tradicionalno, Ključ grada biće uručen 22. aprila, na svečanoj akademiji povodom Dana grada Banjaluka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana