Кључеви града у рукама Aрија Ливнеа

Јелена Бјелица
Кључеви града у рукама Aрија Ливнеа

Бањалука - Кључ града са повељом “Почасни грађанин града Бањалука” уручен је шефу Представништва Републике Српске у Израелу Aрију Ливнеу као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја.

Он је у суботу у Банском двору на централној манифестацији поводом обиљежавања 22. априла, Дана града, истакао да је захвалан свим Бањалучанима за изузетну част која му је указана.

- Волим Бањалуку као да сам у њој рођен и ове људе који,  у ствари, чине град. Један град чине његови становници, а не зграде у њему - казао је Ливне.

Златни грб града Бањалука за изузетан допринос у области новинарства уручен је новинару Радија Републике Српске, Славку Подгорелцу. Плакету  града добили су: примаријус др Милутин Ђурановић за изузетан допринос у области  здравства и хуманих дјела, Aнтон Јосиповић за изузетан допринос у области спорта, Ненад Новаковић за изузетна остварења у области културе, Игор Игњатовић за изузетан допринос у области спорта и за хумана дјела, Митар Медовић за изузетан допринос у области хуманитарног рада, Војин Милаковић за изузетан допринос у области образовања и Горан Рогић за изузетно хумана дјела.

Награда града Бањалука младима, у новчаном износу по 1.500 КМ, додијељена је Студентском позоришту и Сари Спасојевић као посебан вид признања у области културе и умјетности.

Бањалучанима је Дан града честитао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Дан ослобођења Бањалуке је велики дан за овај град. Овај град развојем, чистоћом и могућностима да се живи у њему привлачи пажњу - истакао је Додик.

Градоначелник Драгољуб Давидовић је истакао да је Бањалука од 22. априла 1944. године слободан град.

- Одољела је многим искушењима, као што су ратови, болести и земљотреси и понос је свих нас. Овдје живе добри људи и свако даје допринос на свој начин како би се град што више развио. Пут Бањалуке је пут напретка. Данас је Бањалука једна од најбоље организованих локалних заједница не само у БиХ, већ и у региону и оријентисани смо ка напретку и развоју - истакао је Давидовић и честитао суграђанима 22. април, Дан града, те пожелио напредак и просперитет Бањалуке.

Ђилас

Свечаној академији присуствовао је и градоначелник Београда Драган Ђилас који је истакао да су везе између Бањалуке и Београда више него пријатељске.

- У Бањалуци сам провео доста времена и добар сам сведок позитивних промена које се дешавају у овом граду - истакао је Ђилас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана