Ključevi grada u rukama Arija Livnea

Jelena Bjelica
Ključevi grada u rukama Arija Livnea

Banjaluka - Ključ grada sa poveljom “Počasni građanin grada Banjaluka” uručen je šefu Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Ariju Livneu kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja.

On je u subotu u Banskom dvoru na centralnoj manifestaciji povodom obilježavanja 22. aprila, Dana grada, istakao da je zahvalan svim Banjalučanima za izuzetnu čast koja mu je ukazana.

- Volim Banjaluku kao da sam u njoj rođen i ove ljude koji,  u stvari, čine grad. Jedan grad čine njegovi stanovnici, a ne zgrade u njemu - kazao je Livne.

Zlatni grb grada Banjaluka za izuzetan doprinos u oblasti novinarstva uručen je novinaru Radija Republike Srpske, Slavku Podgorelcu. Plaketu  grada dobili su: primarijus dr Milutin Đuranović za izuzetan doprinos u oblasti  zdravstva i humanih djela, Anton Josipović za izuzetan doprinos u oblasti sporta, Nenad Novaković za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, Igor Ignjatović za izuzetan doprinos u oblasti sporta i za humana djela, Mitar Medović za izuzetan doprinos u oblasti humanitarnog rada, Vojin Milaković za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i Goran Rogić za izuzetno humana djela.

Nagrada grada Banjaluka mladima, u novčanom iznosu po 1.500 KM, dodijeljena je Studentskom pozorištu i Sari Spasojević kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti.

Banjalučanima je Dan grada čestitao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Dan oslobođenja Banjaluke je veliki dan za ovaj grad. Ovaj grad razvojem, čistoćom i mogućnostima da se živi u njemu privlači pažnju - istakao je Dodik.

Gradonačelnik Dragoljub Davidović je istakao da je Banjaluka od 22. aprila 1944. godine slobodan grad.

- Odoljela je mnogim iskušenjima, kao što su ratovi, bolesti i zemljotresi i ponos je svih nas. Ovdje žive dobri ljudi i svako daje doprinos na svoj način kako bi se grad što više razvio. Put Banjaluke je put napretka. Danas je Banjaluka jedna od najbolje organizovanih lokalnih zajednica ne samo u BiH, već i u regionu i orijentisani smo ka napretku i razvoju - istakao je Davidović i čestitao sugrađanima 22. april, Dan grada, te poželio napredak i prosperitet Banjaluke.

Đilas

Svečanoj akademiji prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je istakao da su veze između Banjaluke i Beograda više nego prijateljske.

- U Banjaluci sam proveo dosta vremena i dobar sam svedok pozitivnih promena koje se dešavaju u ovom gradu - istakao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana