Учење најмлађих кроз игру и музику

А. Маџар фото: А. Чавић
Учење најмлађих кроз игру и музику

Бањалука - Глумци као пред сваку премијеру узбуђени, ишчекују реакције, сцена још увијек топла од проба, а костими, реквизита, припремљени су за премијеру комада за најмлађу публику "Како су настале ружне речи" у Градском позоришту "Јазавац" у Бањалуци.

Послије много проба, посвећеног рада и труда Свјетлане Андрић, Златана Видовића, Драгане Марић, Марка Дукића, а под редитељском палицом Александре Спасојевић до закључења овог броја нашег листа, све је било спремно за премијеру која се требала одржати у петак у 18 часова на дјечијој "Јуху" сцени.

Комад је написао Душко Радовић, а малишани ће у глумачким креацијама ансамбла уживати пола сата. Умјетници који су много пута показали моћ свог талента потрудиће се глумачким триковима да задрже пажњу најмлађих.

Пред саму премијеру у паузи између генералних проба, подијелили су своје утиске.

-  О Душку Радовићу, који је написао текст за представу коју радимо, готово да нема шта ново да се каже, а наш циљ је био, пренијети његов текст и поенту онога што је написао, на сцену - прича Драгана Марић.

Истиче да сви у представи глуме по неколико ликова, те да ће  енергија, машта, игра, лепршавост, музика и пјесма доминирати током представе. Тако да ће сви они који погледају представу, прије свега имати утисак да су се задржали неколико минута у позоришту.

- Велика је срећа играти и радити за дјецу, тако да с нестрпљењем очекујемо њихове реакције. А ја бих за крај рекла "да је на крају свега, увијек нови почетак" - еуфорична је Марићева.

Разиграност

- Ово је једна веома заиграна и весела представа која ће, вјерујем, измамити осмијех наших најмлађих али свакако и оних мало старијих. Надам се да ће сви уживати у представи која ће им открити да свако понекад  изговори ружну ријеч, али исто тако да се треба клонити ружних ријечи јер сви они који то ураде на крају ће добити награду - објаснио је Златан Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана