Филм “Турбо” стиже у Српску

Мирна Пијетловић
Филм “Турбо” стиже у Српску

Бањалука - Нови филм студија “DreamWorks Animation” - “Турбо 3Д” премијерно је приказан у Барселони, а 22. августа стиже и у Републику Српску у бањалучки мултиплекс “Палас”.

Потврдио је ово за “Глас Српске” портпарол мултиплекса “Палас” Денис Смајић и додао да, поред “Турба”, љубитеље анимираних остварења очекује још неколико љетних 3D авантура на великом платну.

Истог дана ова анимирана авантура стиже и у српске биоскопе, саопштио је дистрибутер “МегаКом филм” из Београда.

Премијери у Шпанији присуствовали су глумци који су јунацима позајмили гласове - Рајан Рејнолдс, Семјуел Л. Џексон, Мајкл Пења, репер Снуп Дог и редитељ филма Дејвид Сорен.

Колеге је подржао и Бен Стилер, чији нови филм “Тајни живот Волтера Митија” у домаће биоскопе стиже почетком сљедеће године.

Публику у Шпанији обрадовао је наступ Снуп Дога, који је за филм снимио пјесму “Лет тхе Бас Го” и позајмио глас Фаци, супертркачком пужу, чији ће глас на српски језик синхронизовати музичар и књижевник Марко Шелић Марчело.

Иако већ има искуства са синхронизацијом, ово му је први пут да ради на дугометражном филму и каже да му цјелокупно искуство и даље дјелује врло примамљиво.

- Овај свет је мени веома занимљив. Посебно ми је интересантно да откривам причу која се крије иза драгих успомена из детињства, као што су синхронизације Николе Симића, Властимира Ђузе Стојиљковића, Наде Блам и Љубише Баје Бачића, на којима сам одрастао - рекао је Марчело.

“Турбо”, нова 3D комедија аутора филмова “Мадагаскар” и “Кунг-фу панда”, прати обичног пужа који се усудио да сања велике.

Послије необичне несреће, Турбо добија моћ да буде супербрз и упушта се у невјероватну авантуру како би постигао наизглед немогуће - да се трка против славног тркача Гија Гањеа.

Уз помоћ своје вјеште екипе пужева из краја, овај јунак без много шанси ставиће своје срце и кућицу на црту како би доказао да ниједан сан није превелики и ниједан сањар премали.

Улоге

Главном јунаку Турбу у српској синхронизацији глас ће позајмити Марко Јанкетић.

Осим Марка Шелића Марчела, у осталим улогама наћи ће се Драган Мићановић, Милан Антонић, Бојана Стефановић, Иван Зекић и Ненад Ћирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана