Film “Turbo” stiže u Srpsku

Mirna Pijetlović
Film “Turbo” stiže u Srpsku

Banjaluka - Novi film studija “DreamWorks Animation” - “Turbo 3D” premijerno je prikazan u Barseloni, a 22. avgusta stiže i u Republiku Srpsku u banjalučki multipleks “Palas”.

Potvrdio je ovo za “Glas Srpske” portparol multipleksa “Palas” Denis Smajić i dodao da, pored “Turba”, ljubitelje animiranih ostvarenja očekuje još nekoliko ljetnih 3D avantura na velikom platnu.

Istog dana ova animirana avantura stiže i u srpske bioskope, saopštio je distributer “MegaKom film” iz Beograda.

Premijeri u Španiji prisustvovali su glumci koji su junacima pozajmili glasove - Rajan Rejnolds, Semjuel L. Džekson, Majkl Penja, reper Snup Dog i reditelj filma Dejvid Soren.

Kolege je podržao i Ben Stiler, čiji novi film “Tajni život Voltera Mitija” u domaće bioskope stiže početkom sljedeće godine.

Publiku u Španiji obradovao je nastup Snup Doga, koji je za film snimio pjesmu “Let the Bas Go” i pozajmio glas Faci, supertrkačkom pužu, čiji će glas na srpski jezik sinhronizovati muzičar i književnik Marko Šelić Marčelo.

Iako već ima iskustva sa sinhronizacijom, ovo mu je prvi put da radi na dugometražnom filmu i kaže da mu cjelokupno iskustvo i dalje djeluje vrlo primamljivo.

- Ovaj svet je meni veoma zanimljiv. Posebno mi je interesantno da otkrivam priču koja se krije iza dragih uspomena iz detinjstva, kao što su sinhronizacije Nikole Simića, Vlastimira Đuze Stojiljkovića, Nade Blam i Ljubiše Baje Bačića, na kojima sam odrastao - rekao je Marčelo.

“Turbo”, nova 3D komedija autora filmova “Madagaskar” i “Kung-fu panda”, prati običnog puža koji se usudio da sanja velike.

Poslije neobične nesreće, Turbo dobija moć da bude superbrz i upušta se u nevjerovatnu avanturu kako bi postigao naizgled nemoguće - da se trka protiv slavnog trkača Gija Ganjea.

Uz pomoć svoje vješte ekipe puževa iz kraja, ovaj junak bez mnogo šansi staviće svoje srce i kućicu na crtu kako bi dokazao da nijedan san nije preveliki i nijedan sanjar premali.

Uloge

Glavnom junaku Turbu u srpskoj sinhronizaciji glas će pozajmiti Marko Janketić.

Osim Marka Šelića Marčela, u ostalim ulogama naći će se Dragan Mićanović, Milan Antonić, Bojana Stefanović, Ivan Zekić i Nenad Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana