Избоден мушкарац из Бијељине, осумњичени у бјекству

GS
Избоден мушкарац из Бијељине, осумњичени у бјекству

ТУЗЛА – У Тузли је синоћ дошло до покушаја убиства, након што је лице З.Ц. (48) из овог града задао више убодних рана бијељинцу Р.А. (41) те побјегао.

Из МУП-а Тузланског кантона су саопштили да је синоћ у 23.55 полицији пријављено да је у насељу Хусино избодено лице, које је ради указивања хитне медицинске помоћи превезено у СХМП Дома здравља Тузла. 

"По доласку у СХМП полицијски службеници ПС Запад/ПУ Тузла утврдили су да је повријеђен Р.А. (41) из Бијељине, који је након указане медицинске помоћи у СХМП Тузла, санитетским возилом СХМП Дома здравља Тузла превезен у Клинику за хирургију УКЦ Тузла, гдје је, без изјашњења дежурног љекара о степену повреда, задржан на даљњем лијечењу. Оперативним радом на терену полицијски службеници су дошли до сазнања да је исте вечери око 23.47 сати, у мјесту Хусино, З.Ц (48) из Тузле, задао више убодних рана Р.А., након чега се удаљио са мјеста догађаја", навели су из полиције.

Додали су да је о догађају  обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва ТК,  те је по овлаштењу тужиоца, на лицу мјеста извршен увиђај од стране увиђајне екипе ОКП ПУ Тузла.

"Све истражне радње на расвјетљавању и документовању у вези покушаја убиства, а које се правно квалификује као кривично дјело Убиство за које се З.Ц. сумњичи, подузимају се по налогу поступајућег тужиоца, о чему ће Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона бити достављен Извјештај са доказима. Обзиром да је З.Ц. за сада недоступан органима гоњења и налази се у бјекству, за истим је расписана оперативна потрага, ради одузимања слободе и предузимања осталих мјера и радњи у складу са ЗКП ФБиХ", додали су из полиције, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана