Ноа Твалабешвили због милионске пљачке завршио иза решетака

Н.Т.
Ноа Твалабешвили због милионске пљачке завршио иза решетака

БАЊАЛУКА - Судија за претходни поступак бањалучког Окружног суда одредио је једномјесечни притвор држављанину Грузије Нои Твалабешвилију (41), којег терете да је заједно са саучесницима од Бањалучанке Ј.Ш. отео два милиона марака. Потврђено је "Гласу Српске".

Како "Глас" сазнаје  Ноа Твалабешвили је по професији је глумац и у БиХ  је стигао летом у Сарајево почетком априла, а група којој стоји иза свега откривена  између осталог и на основу телефона којег је један од њих изгубио.

Твалабешвилија бањалучко Окружно тужилаштво терети за тешку крађа, а притвор му је одређен на приједлог Окружног тужилаштва  у Бањалуци.

Ту мјеру тужилаштво је тражило због бојазни од бјекства, утицаја на свједоке, тежине кривичног дјела за које се може изрећи казна затвора од три  до 15 година, као и бојазни од узнемирења јавности.

Његов адвокат Славен Гостимировић казао је да су спорили приједлог тужилаштва за притвор као и да постоје основи сумње, а како је рекао  у овом тренутку не може да говори више детаља.

Два милиона КМ украо глумац?

Поменута крађу почињена је 14. маја око 16.22 часа када је Грузин заједно са  три  саучесника дошао  у двориште куће у улици Реље Кнежевића гдје су од власнице мјењачнице Ј.Ш. из Бањалуке, из руке  истргли торбе с новцем и побјегли. Истрагом крађе у оквиру акције "Икс" полиција је утврдила да иза свега стоји добро организована међународна криминална група од десет држављана Грузије који су у БиХ дошли с намјером да пљачкају мјењачнице.

Досадашња истрага је утврдила да су тројица уз ухапшеног Твалабешвилија директни извршиоци крађе, а седморица помагачи.

Осим поменутог остали припадници групе још нису ухапшени.

Полиција је у оквиру истраге открила и да су се  осумњичени, који су у бијегу, скривали на подручју Источног Сарајева. Међутим по доласку полиције они су већ  побјегли, а није пронађен  новац.

Твалабешвилији је полицији открио детаље пљачке Ј. Ш., као и улоге осталих починилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана