Noa Tvalabešvili zbog milionske pljačke završio iza rešetaka

N.T.
Noa Tvalabešvili zbog milionske pljačke završio iza rešetaka

BANjALUKA - Sudija za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda odredio je jednomjesečni pritvor državljaninu Gruzije Noi Tvalabešviliju (41), kojeg terete da je zajedno sa saučesnicima od Banjalučanke J.Š. oteo dva miliona maraka. Potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako "Glas" saznaje  Noa Tvalabešvili je po profesiji je glumac i u BiH  je stigao letom u Sarajevo početkom aprila, a grupa kojoj stoji iza svega otkrivena  između ostalog i na osnovu telefona kojeg je jedan od njih izgubio.

Tvalabešvilija banjalučko Okružno tužilaštvo tereti za tešku krađa, a pritvor mu je određen na prijedlog Okružnog tužilaštva  u Banjaluci.

Tu mjeru tužilaštvo je tražilo zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke, težine krivičnog djela za koje se može izreći kazna zatvora od tri  do 15 godina, kao i bojazni od uznemirenja javnosti.

Njegov advokat Slaven Gostimirović kazao je da su sporili prijedlog tužilaštva za pritvor kao i da postoje osnovi sumnje, a kako je rekao  u ovom trenutku ne može da govori više detalja.

Dva miliona KM ukrao glumac?

Pomenuta krađu počinjena je 14. maja oko 16.22 časa kada je Gruzin zajedno sa  tri  saučesnika došao  u dvorište kuće u ulici Relje Kneževića gdje su od vlasnice mjenjačnice J.Š. iz Banjaluke, iz ruke  istrgli torbe s novcem i pobjegli. Istragom krađe u okviru akcije "Iks" policija je utvrdila da iza svega stoji dobro organizovana međunarodna kriminalna grupa od deset državljana Gruzije koji su u BiH došli s namjerom da pljačkaju mjenjačnice.

Dosadašnja istraga je utvrdila da su trojica uz uhapšenog Tvalabešvilija direktni izvršioci krađe, a sedmorica pomagači.

Osim pomenutog ostali pripadnici grupe još nisu uhapšeni.

Policija je u okviru istrage otkrila i da su se  osumnjičeni, koji su u bijegu, skrivali na području Istočnog Sarajeva. Međutim po dolasku policije oni su već  pobjegli, a nije pronađen  novac.

Tvalabešviliji je policiji otkrio detalje pljačke J. Š., kao i uloge ostalih počinilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana