Наркокартел преко плаћеника из ЦИК-а планирао изборну крађу?

ГС
Наркокартел преко плаћеника из ЦИК-а планирао изборну крађу?

САРАЈЕВО - Преписке са апликације "Скај" Хариса Бехрама, ухапшеног у акцији "Црна кравата два", и вође наркокартела Едина Гачанина показују да је тај наркокартел из Дубајиа, преко особе из Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ, финансирао и намијештао изборну крађу на изборима у БиХ, пише "Аваз".

Сарајевски дневник наводи да је преко "Скај" апликације откривена преписка у којој Бехрам 15. априла 2020. године пише Гачанину да је "узео Нермина Кљаку, брата савјетника Фахрудина Радончића", тадашњег министра безбједности у Савјету министара, који, између осталог, има "једног од главних из ЦИК-а".

Бехрам у преписци наводи да је од Кљаке добио информације колико плаћа кутије, људе и везе, те да Кљако има способних људи по цијелој БиХ.

"Два дана сам с њим провео и мој брат је његов пријатељ који га је заједно са мном увјерио. Њега се СДА у Мостару највише боји", каже Бехрам у поруци.

"Аваз" наводи да је из препске видљиво да је наркокартел планирао основати странку, али да су дошли до закључка да је боље сачекати изборе, па уз помоћ особе из ЦИК-а гласове СББ-а и СДА, пребацити себи, преноси Аваз.

"Колико су кутије важне, толико је важно и да имамо некога у ЦИК-у, а он има једног којег редовно плаћа", наводи се у порукама између Бахрама и Гачанина од 20. априла 2020. године.

Гачанин у порукама пише и када им је моменат.

"СДА губи Зеницу јер је овај причао НиП-у. Сарајево им је лабаво, поготово због афере задње са Сарајлићем. Мостар имају због вас брате, а то је чак струја Чампаре, не Бакира. У суштини, имају Мостар и остале градове, а Сарајево ако изгубе и Зеницу, то је почетак краја. Сада нам је моменат", поручио је Гачанин својим подређеним.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана